Dünkü seansı da kayıpla tamamlayan sarı maden, sekizinci seansı da kayıpla tamamladı ve aşağı rallisini devam ettirmiş oldu.  1823 dolar/ons seviyesinden güne başlayan sarı maden, gün içinde yaşadığı kayıplarla 1815 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilerek son altı ayın en düşük seviyesini kaydetmiş oldu.

Gümüş de dünkü seansı kayıpla tamamlayarak altınla benzer şekilde satıcılı bir seansı yaşadı. 21,16 dolar/ons seviyesinden güne başlayan beyaz maden, seans boyu satıcılı geçirirken 20,69 dolar/onsla günün en düşük seviyesini kaydetti.

Platin de günü kayıpla tamamlamaktan kaçamadığı bir seansı yaşarken, 858 dolar/onsla 2022 eylül ayından bu yana kaydetmiş olduğu en düşük seviyeyi test etmiş oldu. 865 dolar/ons seviyesinden ise günü tamamlamayı başaran platin, yüzde 0,3 kayıpla günü tamamladı.

Paladyum da diğer kıymetliler uyumlu şekilde kayıpla bir günü geride yaşarken, son 5 yılın dibinde işlem görmeye devam ediyor. 1176 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum,1167 dolar/ons seviyesinden gün sonu kapanış yaparak yüzde 0,7 kaybı hanesine yazdı.

Kaynak: TROY

Hibya Haber Ajansı